Näringsliv & arbete

Näringsliv & arbete

Eskilstuna är en stad med starka industritraditioner. Här finns gedigen kunskap inom tillverkning, främst kopplat till tung fordonsindustri. Ett annat område som är under stark expansion är logistik. Eskilstunas utmärkta geografiska läge i kombination med en väl utbyggd infrastruktur (väg, järnväg och flyg) samt en kombiterminal som expanderar kraftfullt gör oss väldigt attraktiva båda för fraktbolag, lager och tjänsteföretag inom logistik.

Efterfrågan på kunskapsintensiva tjänster ökar i takt med att övrigt näringsliv utvecklas. Här är Mälardalens högskola en viktig kunskapsförsörjare. Handeln fortsätter att expandera och så kallade "nya näringar" som kommunikation, design och hälsa är på stark tillväxt.

Eskilstuna är känt för sitt goda samverkansklimat, vilket innebär att näringsliv, det offentliga och utbildning samverkar mot gemensamma mål. Eskilstuna är också känt för sina många näringslivsorganisationer och nätverk. Här finns ett forum för alla som vill. 

Företag, stöd & rådgivning

Eskilstuna kommun näringsliv arbetar för ett gott näringslivs- och innovationsklimat och vill att människor och företag trivs och hittar de rätta förutsättningarna för att växa. Därför arbetar kommunen på många sätt och tillsammans med andra för att underlätta både för blivande och etablerade företagare och innovatörer.

Kontakta gärna Eskilstuna kommun näringsliv med dina funderingar. De kan hjälpa dig att hitta nätverk och investerare, ge råd om lokaler och mark och om att starta företag samt slussa vidare till rätt kontaktperson inom och utanför kommunen.

Utvecklingsmiljöer

Munktell Science Park är en mötesplats och inspirationsmotor för näringsliv, samhälle och akademi i samverkan i Eskilstuna med omnejd. Här erbjuds fysisk miljö och intellektuellt utrymme för innovatörer att växa till framgångsrika entreprenörer. Passion för nya idéer, affärsmässighet i alla processer och framtidsmod är starka drivkrafter. Exempel på andra utvecklingsmiljöer är Sisters in business och Helekopterhuset. Aktörerna i nätverket din idé finns antingen på Munktell Science park eller i nära förbindelse.